Rotterdamsche Melk Inrichting

ROTTERDAMSCHE MELK INRICHTING

DEN HAAG - RESIDENTIE MELK INRICHTING

Al jaren lang heb ik zeer slechte foto's in mijn fotoarchief van de R.M.I. melkfabriek aan de Persoonsdam in Rotterdam - Feyenoord,

Deze foto's dateren uit 1929 R.M.I. staat voor Rotterdamsche Melk Inrichting.

Eigenlijk vond ik het de moeite niet waard, vanwege de slechte kwaliteit, deze te plaatsen op de website in de veronderstelling dat ik ooit wel eens betere exemplaren in mijn bezit zou krijgen.

Helaas is dat niet gebeurd, al zou je denken dat van deze, voor die tijd toch zeer grote fabriek met een rijke historie, er wel vele tientallen zo niet honderden foto's van in omloop zouden moeten zijn.

ik heb ze, op een paar na, nooit gezien.en dan heb ik het specifiek over de foto's van het R.M.I. wagenpark zoals b.v.de melktank wagens, die werden gebruikt om de zogenoemde "afrijlokalen" mee te bevoorraden met losse melk, die dan weer door de vele tientallen melkslijters huis aan huis werden verkocht.

Ik heb deze zeer oude beelden, toch maar zo goed als mogelijk opgeknapt en er een fotoshow van gemaakt, en wel omdat het ondanks de slechte kwaliteit, toch zeer unieke foto's zijn die ik de liefhebbers van het zuivelvervoer niet wil onthouden.

Van de zelfde serie foto's uit 1929, heb ik ook een fotoshow gemaakt, waar je de vele melkslijters van de Haagsche tak van de R.M.I. de M.V.Z. de fabriek ziet verlaten op weg naar hun melkwijk, het bedienen van een klant, en een van hun melkwinkels.

M.V.Z. stond voor: Melkinrichting Vereenigde Zuivelbereiders, het hoofdkantoor zetelde op de Keizersgracht 129 te Scheveningen.

Diverse foto's van "De Rotterdamsche Melk Inrichting" (RMI) met in 1932 de productie van ERMI-ijs,[de E stond voor "Eerste"]  deze industriële ijsbereiding stond qua hygiëne op een hoger niveau, dan de ambachtelijke ijsbereiding.

Van de Haagse tak van de Rotterdamse R.M.I. "De Residentie Melk Inrichting" zijn er ook nog wat foto's van te zien in deze serie.

 

Groetjes Hans, Geplaatst: februari 2010.

Terug naar boven ↑

Pagina 31 - 29