websitehistorie

WEBSITEHISTORIE

Ik ben destijds begonnen in 'september 2007' met een blog om daar mijn foto's en verhaal op te kunnen plaatsen.Door de jaren heen heb ik heel veel zelf verzameld, en ook zeer veel aangeboden gekregen,Ook een paar collega's van mij, Bram den Braber en Peter van Venrooij, waren destijds ook zeer fervente verzamelaars van alles wat maar met de zuivel te maken had. Beide hebben ze ook veel kennis in huis, Bram had in die tijd samen met nog 2 partners een zuivelmuseum genaamd "De Melkmaten" welke helaas door omstandigheden de deuren moest sluiten. Peter had een rugzak vol met ervaring en kennis op gedaan en meegekregen van zijn vader, deze had ook jarenlang in de zuivel gewerkt. Veel fotomateriaal van, toen nog uitsluitend melkauto's, kwamen toen binnen, Peter kwam nog met het idee om deze op een CD, of op de in toen nog in opkomst zijnde DVD, te branden en te gaan verkopen.We kwamen er al snel achter dat dit geen haalbare kaart zou worden, dus opperde ik om al het materiaal op mijn toch al bestaande blog te publiceren die voor iedereen toegankelijk zou zijn, beide gingen daar mee akkoord, maar zagen het zelf niet zitten, om ook tijd te investeren mede de website op te bouwen en te onderhouden.


Door de toch wel geringe mogelijkheden om op zo'n blog al die foto's, en later al het andere zuivelgerelateerd materiaal en verhalen goed en overzichtelijk te kunnen presenteren, kwam ik terecht bij Magix websitemaker, eerst de gratis versie, maar door de enorme aantallen foto's en films, werd het al snel een betaalde versie die nu ook al weer bijna aan zijn maximum zit. Meer gigabytes is mogelijk natuurlijk, maar ik doe het er mee. Al vanaf het begin bouw en onderhoud ik deze website helemaal alleen, en moet voor de website en domeinnaam ook een aardig bedrag betalen. Vervuiling door reclames zie ik niet zitten, desnoods verwijder ik wat ander minder relavant materiaal, om weer wat nieuws te kunnen plaatsen.


De website had ik voornamelijk bedoeld voor al het beeldmateriaal over het vroegere 'eigen' melkvervoer van de CampinaMelkunie en al zijn daarbij aangesloten voorgangers zo beginnend vanaf eind 1800 tot aan het beëindigen daarvan, toen dochteronderneming 'Zutrans' er op 4 mei 2008 noodgedwongen ook mee moest stoppen.


Maar, omdat ik daarnaast zoveel ander materiaal kreeg aangeboden, kan je ook nog volop genieten van de talloze andere zuivel gerelateerde onderwerpen zoals die van het melkbussenvervoer het RMO transport het vervoer van de melkboer, zuivelreclames en filmpjes, zuivel gerelateerde filmpjes, de vele verhalen van [oud] zuivelmedewerkers enz. enz. zijn de onderwerpen die allemaal op deze website zijn te zien, of te lezen.In totaal zo'n ruim 14.000 afbeeldingen, alles netjes gerangschikt over ruim 130 webpagina's die veelal ook nog subpagina's hebben, met als gemak dat je onderaan de pagina ook nog eens kan navigeren naar de vorige of volgende pagina.Rest mij alleen nog om je veel kijk en leesplezier toe te wensen.


De trouwe bezoekers van mijn oude site "melkvervoer van vroeger tot nu" zullen het al hebben opgemerkt. Deze site is met ingang van 4 maart 2019 uit de lucht gehaald. De reden daarvoor was de verouderde flash technologie, deze technologie wordt onderandere niet meer ondersteunt op Iphones, smartphones en tablets. De geheel vernieuwde website is nu een H T L M versie die wel alle apperaten ondersteunt. De oude link kan je nog wel steeds gebruiken, je komt dan vanzelf op mijn vernieuwde site "Historie Melkvervoer"


Groetjes, Hans.

Terug naar boven ↑

Pagina 3