Historie Melkvervoer
Zuivel commercials

ZUIVELCOMMERCIALS

De oudste commercial over zuivel op de televisie of in de bioscoop die ik heb kunnen achterhalen dateert uit 1966. Mogelijk zat de reclamespot met Joris Driepinter [1966], of die van de roomboter [1967] ook al bij die eerste Ster-uitzendingen. Want op maandag 2 januari 1967, om vijf voor zeven ’s avonds, was het zover. Op Nederland-1 werd het eerste Ster-blok uitgezonden. Het blok duurde niet langer dan een minuut of vijf en telde in totaal zeven commercials.


Anno 2011 worden we overspoeld met reclame, ook de zuivelindustrie speelt hierin een grote rol. Zolang deze website bestaat heb ik regelmatig - en de laatste twee jaar zelfs wekelijks - oude zuivel-commercials laten zien. Deze verdwenen echter weer na verloop van tijd van de site om plaats te maken voor andere. Ik heb er intussen enkele honderden verzameld, die ik permanent een plaatsje wil geven op deze site, verdeeld over een aantal pagina's. Voor de wat ouderen onder ons zal de herinnering bovenkomen aan zuivelproducten die al jaren niet meer bestaan, evenals aan de vele fabrieken waar deze zuivelproducten werden geproduceerd. Wat ook opvalt, is dat sommige oude en vergeten producten weer opnieuw leven wordt ingeblazen, maar dan wel in een ander, hedendaagse verpakking. Kortom, er valt genoeg te zien op deze en volgende pagina's. Beeld en geluid zijn niet altijd optimaal, maar dat moet men dan maar voor lief nemen bij deze oude zuivel-commercials. Ze zijn overigens wel zo veel mogelijk op merknaam en jaartal gerangschikt. 


Geplaatst: 17 september 2011

ALMHOF

Almhof [Müller Nederland] sinds mei 2004 gevestigd in Veenendaal, is onderdeel van het Duitse moederbedrijf multinational Molkerei Alois Müller GMBH & CO Een grote speler in Europa met 5.300 werknemers verspreid over 17 vestigingen in heel Europa. Zowel in Duitsland, Engeland als Italië is Müller marktleider in desserts.

klik op een commercial om deze te bekijken

Pagina 66

Terug naar boven ↑