Historie Melkvervoer
Mona

MONA - 1

Mona bestaat al weer ruim 40 jaar. De Combinatie in Overschie produceerde als een van de eerste melkfabrieken Bulgaarse vruchtenyoghurt in diverse smaken, Dat was al toen ik daar in 1968 begon te werken. Kort daarna is deze productie overgegaan naar Mona, dat sinds 1954 een test- laboratorium had bij de Sterovita-fabriek in Breukelen. Dit laboratorium werkte voor de Monafabriek aan de Overtoom in Amsterdam.


Pas jaren later, met de sluiting van Sterovita Breukelen in 1977, kwam alles -zowel productie, opslag als distributie - centraal in Woerden. Dit was het begin van het succes dat Mona zou worden.
In die 40 jaar is er veel gebeurd en de toetjesmarkt in binnen- en buitenland heeft zich sterk ontwikkeld. De fabriek in Woerden werd in 2004 gesloten en is deels overgebracht naar Maasdam en deels bij enkele buitenlandse vestigingen van FrieslandCampina ondergebracht.


Mona heeft in die ruim 40 jaar een enorm aantal tv-spotjes uitgebracht. De eerste
dateert van 1973 met "Doe eens een Mona toetje na". Ik heb daar vier exemplaren van in mijn bezit gekregen,


Er moet nog veel reclamemateriaal bij Mona, c.q. Melkunie te vinden zijn; materiaal dat waarschijnlijk nog in de archieven ligt, of dat bij de vele interne verhuizingen verloren is gegaan. Desondanks valt er op deze en de volgende pagina's nog genoeg te genieten van de reclame-commercials van Mona.

klik op een commercial om deze te bekijken

Pagina 88

Terug naar boven ↑