Zutrans Magazine - Nieuwsbrief - Info

ZUTRANS - MAGAZINE - NIEUWSBRIEF - INFO

Van Personeelsblad naar Info A4 'tje

 

Het eerste Zutrans Magazine kwam uit in mei 1996, terwijl Zutrans al een poosje bestond,[15 maanden], maar men had bij de directie blijkbaar de behoefte aan een eigen personeelsblad wat 1x per kwartaal zou moeten verschijnen, en aldus geschiedde onder redactie van Joop Kraan, en Bernie Putters, beide journalisten. Toegegeven, het zag er allemaal professioneel en gelikt uit met info waar je als chauffeur ook iets aan had omdat niet iedere chauffeur, [denk aan de wijkchauffeurs] zelden of nooit op een andere vestiging kwamen, maar nu ook op de hoogte bleven van alle nieuwtjes en gebeurtenissen binnen Zutrans, althans zover de directie dat kwijt wilden. Helaas moest men na 8x te zijn verschenen, [de laatste Zutrans Magazinekwam uit in oktober 1998], op last van de CampinaMelkunie hoofddirectie, stoppen omdat die inmiddels een eigen clubblad hadden laten verschijnen onder de naam, CampinaMelkunie Focus, en er geen divisiemagazines meer mochten verschijnen. Trapper, een vaste columnist had zijn kopij voor nummer 9 en 10 al klaar, en is nooit meer officieel gepubliceerd, maar is wel hier te lezen.

Dit was op zijn zachts gezegd zeer vreemd te noemen, omdat CampinaMelkunie altijd de intentie heeft gehad om van Zutrans een zelfstandig transportbedrijf te maken en dan is een eigen personeelsblad, wat volkomen op het transport is gericht, toch iets wat niet mag ontbreken mede dat je in CampinaMelkunie Focus bijna nooit enige informatie van of over Zutrans kon lezen, wat dan ook een [zeer] bewuste keuze was omdat Zutrans het toen zo goed deed, dat er van afstoten geen sprake meer was en Zutrans terug werd ingelijfd als volledige dochter van CampinaMelkunie en het dus maar met CampinaMelkunie Focus moest doen. Omdat er toch veel behoefte was aan informatie van de chauffeurs uit alle regio 's, kwam men met in december 1998 onder redactie van P.J. Ugen en A. Velner, met een alternatief in de vorm van een nieuwsbrief, hier kon men niet omheen bij CampinaMelkunie omdat het noodzakelijke informatie betrof. Maar ook deze keer kwam men niet verder dan slechts 7 uitgave 's. De laatste Nieuwsbrief kwam uit op 6 december 1999, helaas ontbreken er in mijn bezit de nummers 5 en 6 van 1999, dus mocht iemand ze nog in zijn bezit hebben houd ik mij aanbevolen.

 

Bijna 3 jaar tot aan november 2002, moesten wij het doen zonder nieuwsbrief of dergelijke toen er, en nu onder redactie van M.Verzijl, Zutrans INFO verscheen. Dit omdat het management het wel een goed idee vond, om ons weer enige malen per jaar op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen binnen Zutrans, dit hebben ze volgehouden tot december 2004. Slechts 7x vond men het de moeite ons te informeren, en tot aan de overname in april 2008 kregen wij voornamelijk de info van de Ondernemingsraad en vakbonden.

 

Omdat ik bijna alles heb bewaard, en Zutrans die als laatste onderdeel was van het eigen zuivelvervoer, en nu ook historie is geworden, heb ik op deze pagina alle Zutrans personeelsbladen gepubliceerd zodat een ieder weer eens terug kan lezen hoe het er toen aan toeging. Sommige PDF documenten hebben wat langere tijd, [groter bestand], nodig om te openen.

 

Groetjes Hans, Geplaatst: 1 april 2010

Zutrans Nieuwsbrief

Zutrans Info

Pagina 29

Terug naar boven ↑