Historie Melkvervoer
Menken van Grieken

MENKEN VAN GRIEKEN

Leen Menken begon in 1926 als melkboer die met paard en wagen zijn klanten in Oegstgeest bediende. Na een aantal jaren ging hij thuis zelf boter maken. Na de Tweede Wereldoorlog kocht hij een melkfabriekje in Wassenaar. Het waren ook de Menkens die een frisdrankenfabriek in Bodegraven begonnen en die frisdranken gingen bottelen en inblikken.


De nering van de Van Griekens was nog ouder, maar verder waren er treffende overeenkomsten met Menken: ook Van Grieken begon als melkboer, in Rijswijk. Van Grieken had al voor de Tweede Wereldoorlog de hand gelegd op een fabriekje. De twee families besloten in 1988 tot een fusie; het bedrijf werd Menken van Grieken genoemd.


Op 7 november 1997 werd bekend dat Menken Holding de melkfabriek Menken van Grieken in Wassenaar aan Campina Melkunie had verkocht. Enkele maanden na de overname verdween het merk Menken van Grieken al en prijkte het CampinaMelkunie logo op de fabriek in Wassenaar. CampinaMelkunie besloot op 4 mei 1999 de fabriek te sluiten om efficiƫnter te kunnen concurreren op de markt voor consumptiemelk.

klik op een commercial om deze te bekijken

Pagina 86

Terug naar boven ↑