Cor Zwanenburg jr.

COR ZWANENBURG JR.

Van Cor Zwanenburg jr. kreeg ik een email met twee foto's toegezonden uit 1959, zijn tekst hierbij

Dag Hans,


Dit is de enigste foto die ik bezit, zelf zit ik in de melkbus, 1959 in onze straat met een Opeltje van de Combinatie. Ja, mijn vader [Cor Zwanenburg] leeft nog 93 jaar [bij schrijven in 2020] en sinds een enkel jaar in een verzorgingstehuis met moeder.

Ik kan heel veel zelf vertellen van dit bedrijf, daar het mijn jonge leven wat ik mij kan herinneren zo van 1959 tot 1971 beheerst heeft. Volgens mij de periode van bloei met de oude garde. Toch kan ik jou naam herinneren! Vertel is welke jaren jij chauffeur bent geweest. Leeftijd enz. Als je geïnteresseerd bent wil ik wel een verhaal schrijven over deze jaren van vader en over mij.

Nico Vrolijk is een naam die ik zeker herken. Zelf heb ik gewerkt als bijrijder van mijn 16 de tot aan militaire dienst. Van 1969-1972
Je zult mij best weleens gezien hebben in die tijd, toen was mijn vader nog chauffeur. Ik keek om 3 uur nachts in het boek met wie ik mee ging. Mijn naam stond altijd door Piet Merbis geschreven als Jr. Dat was met Tinus van Reenen of Engel Boshuizen, Jantje den Hartog enz. of met mn vader. Overdag uitgifte lossen veelal met Cor Buis naar zuid. Die reed altijd in dezelfde versnelling. Jan Veenis en Piet Merbis waren bijzonder goed voor mij. Reed met mn 13 de al met een vrachtauto op het terrein. En met mijn 16de reed ik dikwijls overdag zelf met de DAF naar de uitgifte om de hoek van het terrein. Er is veel te vertellen wat je als jonge jongen eigenlijk te jong en te zwaar meegemaakt heb midden in de nacht enz enz.

Gr, Cor jr.

Groetjes, Hans. Geplaatst: 10 mei 2021

Terug naar boven ↑

Pagina 46a

De Combinatie Opel Olympia

Cor Zwanenburg jr. in melkbus 1959

De Combinatie Opel Olympia Cor Zwanenburg jr.

op de motorkap, in de melkbus zijn zusje 1959