Historie Melkvervoer
Cor Zwanenburg jr.

COR ZWANENBURG JR.

Van Cor Zwanenburg jr. kreeg ik de volgende email toegezonden uit 1959 met twee foto's

Dag Hans,


Dit is de enige foto die ik bezit. Zelf zit ik in de melkbus, in 1959, in onze straat met een Opeltje van de Combinatie. Ja, mijn vader [Cor Zwanenburg] leeft nog… 93 jaar [bij schrijven in 2020] en sinds een enkel jaar in een verzorgingstehuis met moeder.
Ik kan zelf heel veel vertellen van dit bedrijf, daar het mijn jonge leven van wat ik mij kan herinneren - zo van 1959 tot 1971 - beheerst heeft. Volgens mij de periode van bloei met de oude garde. Toch kan ik me jouw naam niet herinneren! Vertel eens in welke jaren jij chauffeur bent geweest. Leeftijd enz. Als je geïnteresseerd bent wil ik wel een verhaal schrijven over deze jaren over mijn vader en over mij.

Nico Vrolijk is een naam die ik zeker herken. Zelf heb ik gewerkt als bijrijder van mijn 16e tot aan militaire dienst, van 1969-1972.
Je zult mij best weleens gezien hebben in die tijd, toen was mijn vader nog chauffeur. Ik keek om 3 uur ‘s nachts in het boek met wie ik mee ging. Mijn naam stond altijd door Piet Merbis geschreven als Jr. Dat was met Tinus van Reenen of Engel Boshuizen, Jantje den Hartog enz., of met m’n vader. Overdag uitgifte lossen, veelal met Cor Buis naar zuid. Die reed altijd in dezelfde versnelling. Jan Veenis en Piet Merbis waren bijzonder goed voor mij. Reed met m’n 13e al met een vrachtauto op het terrein. En met mijn 16e reed ik dikwijls overdag zelf met de DAF naar de uitgifte, om de hoek van het terrein. Er is veel te vertellen over wat je als jonge jongen eigenlijk te jong en te zwaar meegemaakt hebt, midden in de nacht, enz. enz.


Gr, Cor jr.


Geplaatst: 10 mei 2021

Groetjes, Hans. Geplaatst: 10 mei 2021

Terug naar boven ↑

Pagina 47

De Combinatie Opel Olympia

Cor Zwanenburg jr. in melkbus 1959

De Combinatie Opel Olympia Cor Zwanenburg jr.

op de motorkap, in de melkbus zijn zusje 1959